Söndag 091025 - Hann med lite slöande trots allt



Idag var vädret betydligt bättre, solsken och värme. Jag o Johan köpte frukost på Subway o la oss på South Beach. Det är det här man kommer att sakna när man väl är där hemma i Sverige igen. Att bara ha 10 minuter till stranden o ligga där på en filt o läsa o slappa. Åååh.

Senare hann vi även med en videofilm i soffan oxå, och ett kort besök på en utomhusmarknad i området bakom våran "Hamilton Hill" kulle. Vi kom dit så sent så att vissa höll på att stänga igen, men vi hann med att äta lite billig mat ifrån El Salvador som inte smakade lika spännande som det först såg ut. Men mysigt ändå, o kvällen avslutades med stora fyrverkerier som vi såg rätt bra från vårat hus.

Snart dags att jobba igen alltså. Börjar känna mig lite säkrare på jobbet nu och jag har slutat oroa mig så mycket för hur det ska gå. Försöker bara köra på o inte lägga så mycket press på mig själv. Det är då försäljningen ofta fungerar på ren automatik istället.

Ha det så braa. Kraam

Lördag 091024 - Norfolk



Vi hade egentligen planerat att ligga på stranden o lata oss idag, men vädret blev helt plötsligt trist och grått, så jag o Johan hyrde några filmer o tillbringade dagen i soffan istället. Mysigt det med.

På kvällen följde vi med Sofie o Scott ut till Norfolk puben där vi även träffade Brett och Tarryn. Åt pizza o vitlöksbröd och satt o snackade. En kort stund hann vi lyssna på en konsert i källaren också innan hemgång.


Tisdag 091020 - Jorå, fötterna värker.

Endast morgondagen kvar på prov-veckan nu. Är 99% säker på att jag har klarat mig o alltså får stanna kvar. Jag valde till slut att jobba för endast provision och att inte ta baslönen, för den var bara $300 under prov-veckan och det var lite väl lite. Satsar istället på att jag kommer att sälja för mer än så.

Första två dagarna (tor, fre) var det bara utbildning och jag fick följa med ut o lära mig av de andra. Den här veckan däremot så skulle jag ut o försöka jobba lite mer på egen hand, och det har gått helt ok för mig. Igår fick jag faktiskt tre nya kunder och idag en ny. De tre första var rätt små ordrar (totalt $100 till mig) och dagens order ger mig 100 dollar till i fickan. Mitt mål är att få iväg minst en 100 dollars order varje dag... förståss gärna många fler än så om det går. 

Måste dock verkligen försöka bli lite mer säker på snacket... för ärligt talat gör jag bort mig rääätt ofta, tungan bara vrider sig o rätt vad det är så börjar jag stamma o sluddra. Hjälp hjälp! Men äsh, jag ska vara envis, nog blir jag nog bättre med tiden. Ska åtminstonde kämpa på o försöka få ihop så mycket provision som möjligt t.o.m. sista oktober. Sen får jag se... vore såå nice om vi båda kunde sluta jobba o bara njuta den sista månaden i Australien.

Imorgon är Johan för engångs skull ledig, så jag ska passa på att vara uppe sent med honom. Orkar ju inte bara jobba, sova, jobba, sova hela tiden. Lite måste man ju hinna mysa, trots att det inte är helg än. O kanske får jag skjuts av honom hela vägen till jobbet, så jag behöver inte åka iväg lika tidigt. :)

Kram på er!


Onsdag 091014 - Jobbintervju som gick åt skogen

Johan skjutsade in mig till storstaden (Perth) på förmiddagen. Jag kom in ca. 20 minuter för tidigt men det var bara tur, för jag fick ett långt formulär med kniviga frågor som skulle fyllas i innan intervjun började. Jag satt o tänkte så det knakade och fick till slut alla "varför de ska anställa just mig" frågor klart lagom tills de andra sökandena var klara med sina frågor. Det var nämligen en gruppintervju med 3 andra jobbsökande. De verkade intervjua många, många personer de här dagarna, för att hitta deras passande säljare.

På själva intervjun tyckte jag att de ställde mycket mer frågor till de andra än mig, så jag fick knappt någonting vettigt sagt på hela timman... och när jag väl pratade så kändes det som att jag svamlade alldedes för mycket. Jag mötte upp Johan efteråt, o vi hann med en snabb lunch innan han skulle iväg o jobba han med. Jag sa till honom att det där verkligen gick åt skogen. Dels frågade de alla ifall man var tillgänglig för att jobba i 4 månader (trots att det stog "until Christmas" i annonsen) o dum som jag var så var jag ärlig o sa att jag kommer åka hem till Sverige i december, så nej, jag är inte tillgänglig i 4 mån. O så allt annat som kändes som att det inte gick bra. Det hela kändes bara som bortkastad tid.

Efteråt gick jag runt på stan en stund i det vackra och enormt varma vädret (jag hade alldedes för mycket kläder på mig), tog en blåbärs smoothie och satte mig på tåget tillbaka till Freo. Jag hade med mig en bok, så de 20 nånting minuterna gick väldigt snabbt o smidigt hem. Hemma bablade jag av mig till Sofie om hur dåligt det hade gått. Bestämde mig för att följa med till hårfrisören Cilla o klippa mig jag med. (Sofie skulle toppa håret).

Mitt under promenaden fick jag helt plötsligt ett samtal om att jag var välkommen att börja provjobba åt dem, och att jag börjar redan imorgon kl 9.30. What!!! Ah så fel man kan ha då. Haha, undrar hur det här ska gå. Har ingen aning egentligen om vad de jobbar med, hur allt går till väga, mer än att det är utesälj det handlar om. Men det märker jag ju imorgon helt enkelt. Har iallafall kollat upp så att man får en "normal" baslön där, utöver provisionen, så den här gången kommer jag ju inte jobba gratis, även fast det skulle gå åt skogen!

Det är endast en prov-vecka, då det avgörs om man får stanna eller inte. Jag kommer att behöva göra ett riktigt bra jobb för att få vara kvar. Men äh, hur det än går så har får jag ju ändå in minst $500 på kontot. Det duger till en början iallafall! :)

Kram kram




Tisdag 091013 - På jakt efter arbete igen

Hmm, det blev visst så att jag får ge Australiens arbetsmarknad en chans till för helt plötsligt har jag blivit arbetslös igen. Mitt Svenska distans-halvtidsjobb har nämligen bett mig ta en "paus" pga dåligt kassaflöde ett tag. Surt att de ska ha problem just under den här hösten, men inget att göra något åt.

Det har ju inte gått alls bra för mig hittils på jobbsökarfronten, men som Sofie sa så har arbetsmarknaden börjat stabilisera sig igen samt att många företag behöver extra personal inför julen... så jag ska väl inte ge upp innan jag ens försökt.

Den här gången fick jag iallafall napp efter endast två skickade ansökningar så jag ska på en jobbintervju imorgon kl 13 på "The Sales Firm". Vi får se hur det går! Håll tummarna. :)

Lördag 091010 - Öl, kubb o Buzz

Idag har vi haft blandat väder, ena minuten har solen varit framme och sedan har det helt plötsligt börjat ösregna istället. Mellan regnskurarna tog vi oss in till Freo. Blev en öl på Sail & Anchor först och sedan lite turkisk gozleme på marknaden. Mötte upp Sofie o Scott på Norfolk puben där vi stannade en stund.

Sen när det verkade som att det värsta regnet var över, så vi tog oss till South Beach med Sofies kubbspel som de tillverkat på hennes jobb. Vi spelade två roliga matcher och det slutade med 1-1. Sedan var det sags att åka hem o värma sig. Vi köpte med oss Indisk mat (supergott) och spelade lite Buzz.

Sedan bänkade jag o Johan oss i sofforna i väntan på Danmark - Sverige matchen som för oss spelas mitt i natten. (Visas ej på TV, utan vi streamar den på datorn) Jag somnade dock gott långt innan matchstart och lika bra var väl det. Skitresultat!





Lördag 091003 - Tillbaka i Australien

Sofie hämtade oss på flygplatsen på morgonen. Hade inte hunnit sova så mycket så vi la oss o sov så fort vi kom hem. Det passade rätt bra eftersom Scott jobbar natt numera, så han går oxå upp rätt sent om dagarna. Vid 12 tiden vaknade vi igen och blev bjudna på frukost på bakgården. Nice! :)

Sedan tog vi en biltur, och allt såg fortfarande välbekant ut trots 4 veckors frånvaro. :) De visade oss ett ställe som vi inte varit på än, nämligen "Spectacles" (the wetlands area of the Beeliar Regional Park) som var ett riktigt häftigt ställe som kändes riktigt mystiskt och vackert på ett egendomligt sätt.

På kvällen satt vi på bakgården och drack sangrias samt hann med ett besök hos Brett (Scotts jobbarkompis) innan resten av gänget åkte iväg på en konsert och vi tog igen lite mer välbehövlig sömn.







Fredag 25/9 - Fredag 2/10 - Bali vecka 4



Den här veckan har vi bl.a. besökt Apskogen i Ubud, sett vackra risfält, kaffeodlingar, sett en kakaoplanta för första gången (bilden längst ner i mitten), ätit middag med utsikt över en av Balis vulkaner, sett en föreställning med krigsdans och besökt ett Hinduistiskt tempel.

Vädret har mestadels varit vackert med mycket solsken, så vi har även hunnit bada en hel del del den här veckan med. På stranden har vi passat på att få billig massage ett par gånger, även fast jag nu försökt hålla mig undan efter att den lilla Balinestjejjen visat exakt hur starka hennes nypor är. Aj aj aj, jag trodde jag skulle vara helt mörbultad o få synliga blåmärken efter hennes behandling. Haha, är fortfarande lite öm på baksidan av vaderna.

Har sluppit vara med om fler jordbävningar just här i Bali, men det har varit lite oro i luften efter den stora jordbävningen i Sumatra. Pratade lite med lokalbefolkningen om hur de känner om det och de erkände att de är väldigt nervösa över det som hänt i Sumatra och att de personligen är väldigt rädda för jordbävningar. Den stora oron förutom oron över familjen är att någonting skulle hända så att turisterna blir rädda för att komma hit. Tomma stränder utan turister betyder att de personligen blir helt utan inkomst. Inte lätt det där.

Vi har trivts väldigt bra här i Bali och känner att tiden bara flygit fram. Känns inte som att vi redan varit här i fyra veckor och alltså ska åka hem - till Australien - redan inatt. Kommer att sakna Bali också, trots att jag ser framemot lite Aussietid igen. :)

Det är väldigt molnigt väder idag, så det verkar som att vi inte kommer att kunna hinna bättra på solbrännan något mer. Ska iväg o äta frukost nu. Sen packa väskorna och kanske bada lite i hotell poolen o ta det lugnt. Vid midnatt åker vi iväg till flygplatsen o tidigt på lördag morgon är vi åter i Perth.

Kram på er! :)


RSS 2.0