Måndag 090427 - Antik & Hantverksmässa

Jag, Sofie och ett par tusen andra tanter gick och besökte Antik & Hantverksmässan i Perth idag. Hittade en hel del roliga saker, och hade våra ben orkat med, så hade vi stannat kvar längre än de 4 timmar vi gick runt där. Hahahah.



Sofie köpte på sig massa roliga saker och själv kom jag hem med en jätte fin glas-skål (med lock), för endast 10$. Använder den som en spargris för tillfället. Den där spetsgrejjen med pärlorna på fick jag med på köpet... tyckte den var lite rolig, fast den är kanske snyggare utan ändå. :)


Söndag 090426 - Kings Park

Vi åkte till Kings Park i Perth o träffade Scott i några timmar innan han skulle iväg o jobba. En riktigt varm och solig dag idag. Den här hösten verkar hålla sig varm fortfarande trots allt.


Lördag 090425 - Hungrig som en varg

Den här helgen blev en riktig syndar helg. Rödvin igår, och bakfylla idag. Det betyder en stooor pizza till frukost och annat onyttigt på dagen. På kvällen (återigen vrålhungrig) åkte vi in till Freo och åt en riktigt god och stor stek. Eller ja, jag fick världens största grillspett, o de andra åt stek! Blev en kort visit på Sailor & Anchor oxå o sen hem tidigt o ta det lugnt.

Fredag 090424 - Buzz kväll som slutade sent

Vi har shoppat Buzz buzzers och 3 spel till PS2'an på eBay och idag dök de upp på posten. Så jag o grabbarna spelade ett par omgångar Big Quiz, Sports Quiz och Music Quiz. Jag vann inte en enda gång på hela kvällen. BAH!

Men glad är jag ändå... Resten av kvällen blev det lite party :)


Onsdag 090422 - Inget speciellt

Igår badade vi på Coogee beach och vattnet var helt plötsligt ett par grader varmare än senast (kändes det som). De senaste dagarnas varma solsken måste ha gjort sitt. Så skönt att kunna bada i havet i timmar. Nu har vi haft varmt väder t.o.m. motsvarande 21 oktober. Nice!

Men ska jag vara ärlig så verkar det som att vi kommer få kallare väder nu. Idag regnade det o blåste rejält ute, så kanske var gårdagens bad den sista för hösten. Jag hade mina misstankar att det skulle bli kallt så fort jag fick min varma kofta postad till mig, hehe. Fast det är ju bra tajming iallafall, nu kan jag ju klä mig varmt ifall det ruggiga vädret fortsätter. :)

Dagens höjdpunkter i huset:
- Matte o Honk fick sin bil såld.
- Jag och Sofie följer Svenska Robinson på datorn... hejar på lag Parangan!

Lördag 090418 - Jag o Johan i Perth

Vi trodde att vi hittade rätt bra i Perth vid det här läget, men heh, det blev en del vandring runt runt, tills vi fick tag på en karta. Åt på en mysig restaurang i Northbridge området. Tog varsin rumpstek och gott var det. 

Kollade sedan in några pubar, på jakt efter någon som skulle sända FA-cup semifinalen, mellan Arsenal o Chelsea. Efter ett par missar hittade vi rätt; Rosie O'Gradys. Det blev riktigt bra stämning under matchen, men tyvärr inget bra resultat för Arsenals del.

Har haft en mysig dag, och det bästa är: inget väntande på tåg tillbaka till Freo, utan istället endast en kort promenad till hotellet. :)



Fredag 090417 - Webcam

Har hittat en del live webcams från Fremantles hamn. Kolla in t.ex. den här: http://www.fremantleports.com.au/Shipping/Weather/Webcam10.asp
Vi kan ju gå dit o vinka nångång, om ni ställer er vid slottet o vinkar tillbaka. :) ( http://www.na.se/webbkamera/ ) Annars är ju kanske ett vanligt videosamtal via Skype enklare. Haha.

Idag har Mattias lovat att laga hemmagjord pizza åt oss vid åtta tiden. Så jag ska väl åka iväg till videobutiken och hyra en film innan dess. I det här landet hyr man faktiskt filmer fortfarande, men iförsig är det inte dyrt heller. I bästa fall endast 10kr filmen, och man får ha dem hemma i 10 dagar...

...

...nu blev det ändrade planer... ingen orkade följa med mig för att välja film, så vi tar det på söndag istället. Ska väl joina "Sex and the City" tittandet på tv istället... o invänta pizzan. :)


Torsdag 090416 - Coogee beach

Det varma vädret fortsätter här än så länge. Vi åkte till stranden en stund på dagen. Matte o Honk tog en löprunda på beachen, medans jag och Johan åt "Red Rooster" snabbmat o tittade på. :)


Onsdag 090415 - Äntligen internet

Ifall ni undrar varför mina inlägg ibland dröjer i flera dagar, och sedan kommer det upp flera på en o samma gång, så kan jag ju avslöja två anledningar...

1. Ren lathet från min sida. Det är lättare att överföra flera bilder på en o samma gång, när man väl håller på, än att ta lite åt gången varje dag.

2. Ibland räcker det dock inte ens med en ansträngning från min sida. Australiens internet-politik är nämligen än så länge väldigt märklig. Här betalar man inte endast för vilken hastighet man vill ha på uppkopplingen, utan även för hur många MB man vill använda. När överföringsmängden tagit slut, så slutar den betalda hastigheten att fungera. Istället för normalsnabbt internet sitter man med ett internet lika långsamt som på modemtiden (som bäst). Denna långsamma fart får man leva med ända tills MB mängden fylls på igen (en gång i månaden, nångång mellan 14'de o 18'de varje månad). Den här månaden hade vi använt upp våra MB redan för två veckor sedan, och under den här tiden har det varit enormt svårt att ladda upp några som helst bilder på bloggen.

Men nu ÄNTLIGEN funkar internet som vanligt igen. Det är ju tur det, eftersom vi har fullt hus igen, nu när Matte o Honk hittat hem igen. :)

Hoppas att ni alla har haft en underbar ledighet under Påskhelgen. Saknar er massor!!! Förutom er, så saknar jag:

- filmjölk
- svensk pizza
- svensk kebab 
- creme fraiche
- olw/estrella dip
- heinz chilisås
- svensk/finsk korv
- lösgodis
- frallor
- mörkt bröd
- hushållsost eller gouda ost (den varianten som finns där hemma, inte den stenhårda lilla fyrkanten som finns här)
- päroncider... gärna på en mysig uteservering i Örebro med er :)

Förresten... jag blir alltid glad när ni skriver in en liten kommentar på bloggen. Då vet jag att någon faktiskt läser/tittar på bloggen, hehe. Så mer kommentarer tack! Kraaam på er!

Lördag 090411 - Fremantle Street Arts Festival

Jag, Johan och Sofie åkte in till Freo för att kolla in den årliga "Fremantle Street Arts Festival". Hela staden var fullproppad med folk som var här för att titta på de många gatuartisterna som uppträder. Många olika shower av gatuartister från alla världens hörn. Vi fick tag på ett bord uppe på terassen, med utsikt över flera shower samtidigt. Inte undra på att vi blev kvar på samma ställe i 8 timmar, hehe.




Långfredag 090410 - BBQ på bakgården

Idag var Scott ledig för en gångs skull, medans Sofie skulle jobba. Innan hon började jobba, åkte vi till stranden för att ta ett dopp. Vädret var hett och vattnet lagom kyligt. Det var underbart uppfriskande, men tillräckligt varmt för att kunna vara i vattnet ett bra tag. Imponerande, med tanke på att årstiden just nu motsvarar Sveriges 10 Oktober.

Sedan dukade vi bordet på bakgården o vi satt i den sköna kvälls-solen o åt grillad kengurukött, kycklingkorv m.m.




Torsdag 090409 - Sofies födelsedag

Idag firade vi Sofie med en mysig frukost som bestod av hembakt bröd och varsin blåbär/acai smoothie. Så alla tre var uppe vid 5.30 o åt innan hon skulle iväg till jobbet. Efter jobbet åkte hon in till Perth för att tillbringa resten av födelsedagen med Scott.


Söndag 090405 - Pinnacle Desert

Idag åkte vi alla fyra på en heldags roadtrip. Målet fanns 245km Norr om Perth, nämligen ett öken fullt med flera meter höga stenpelare (=pinnacles). 

På vägen stannade vi till på en vingård i Swan Valley för lunch, och där hann vi även prova en underbart god likör samt RÖTT mousserande vin. Riktigt nice! :)

I Nambung National Park fanns förutom Pinnacle Desert, även "Hangover bay". Har ingen aning om vart namnet kommer ifrån, men den platsen var iallfall en underbar, lång och vacker sandstrand. Jag och Sofie tog ett dopp i havet innan vi började köra hemåt igen.

På hemvägen stannade vi till och åt våran matsäck med kaffe och smörgåsar. Riktigt mysig dag det här med. Helgen har gått riktigt fort den här gången.





Lördag 090404 - York

Jag, Johan och Sofie åkte 97km inåt landet, till en mysig liten ort - York. Vädret var perfekt för att promenera runt på gatorna och kika in i de små mysiga affärerna som sålde allt möjligt...  second hand prylar, ekologiska produkter, rislampor, smycken m.m. m.m. Ett par trevliga pubar fanns det också. Vi satte oss på en och åt grekiska köttbullar med tzatziki och sallad till lunch. Underbar dag.... kändes precis som en Svensk sommardag det här med. Gillar helt klart den Australiensiska hösten. :)


Fredag 090403 - Monument Hill

Jag och Sofie åkte till Monument Hill parken o solade när hon slutade jobbet. Vi hade helt underbart väder, solsken, men inte för varmt. Precis som en perfekt Svensk sommardag. Vi satt o löste korsord o läste lite. Här uppe på kullen fläktar det lite skönt, och man har en fin utsikt över Fremantle hamnen. Mysigt ställe. Gillar det fina gräset och palmerna också.

På kvällen var alla lite trötta, så vi tog det bara lugnt och kollade lite på TV. Johan var nog tröttast, för den här veckan har han fått hoppa in o jobba på en "Brick factory" där han lastar tegelstenar på pallar. Tungt jobb, men han verkar trivas bra med arbetskamraterna på det här stället med.

Onsdag 090401 - Sista pusselbiten

Äntligen, äntligen är vi klara med vårat 1000 bitars pussel, som Sofie köpte i en Second Hand butik tidigare. Den har legat på soffbordet i ett par veckor nu (iallafall känns det som det)  med alla de svåra områderna kvar - de som inte har några utmärkande detaljer eller färgskiftningar. Det kändes som att den skulle bli liggandes där för alltid, tills Johan och Sofie bestämde sig för att fixa klart den. Vi hade nästan halva pusslet kvar att göra, så vi satt helt enkelt och la pussel halva natten. Runt midnatt var vi till slut klara, hehe.


RSS 2.0