Torsdag 090625 - Konsten att skriva ett CV som inte är "intimidating"

Jag ringde till Flexi staff igen för att höra hur processen går för det här 2 månaders Customer Service jobbet. Då fick jag minsann höra ett o annat om vad hon personligen ansåg om min cv (som hon ärligt talat inte ens verkade ha läst).

Hon började med "Maybe you write resumes like this in Sweden, but not here". (Hmm, ingen bra början...) "first of all, you have to tone down that you've had an own company, so it doesn't sound so intimidating". (ahaa, så eget företag är dåligt???...) "You have to write down what your duties were in those companies" (här svarade jag med att jag skrev ju ordagrant "My Duties included..." efter varje jobb) då började hon muttra något om "yeah but I don't even know what the companynames means" (hmm, ja det är ju lite svårt när det är SVENSKA företagsnamn, o det bara är just NAMN). Det fortsatte med att "Ok, but you have just worked by yourself..." (nej, jag har jobbat 6år i team på K3, men det hade hon inte sett) osv osv.

Ojojoj, det var ju också ett intressant samtal. Jag verkar vara en riktig idiotmagnet för tillfället. Det kan nog helt enkelt vara så att hon helt enkelt inte gillar mig personligen o att det är rätt kört att få jobb via dem. Men hur som helst tänker jag skriva en ny CV enligt Australiensiska mallar och skicka över till henne. Då har jag iallafall försökt med alla medel jag kan. Om inte det funkar så får jag väl helt enkelt börja säga att jag inte har någon erfarenhet alls, utan har varit hemmafru hela livet. Det kanske funkar bättre här i Australien ;)

Onsdag 090624 - Scotts camp

Scott fick trots allt inte en veckas semester som han trott, utan nu är det dags för honom att fortsätta jobba. Den här gången får han dock inte bo på lyxhotell, utan den gamla vanliga campen. Jag o Johan skjutsade honom dit o vi passade på att kika på hur området - där över 3000 gruvarbetare bor under veckorna - ser ut.

Området var helt enormt stort, med både baracker o bilar så långt ögat kan nå.

Scotts rum heter PP 2, hehehe [peepee nr two] :) Inte hilton precis, men helt ok rum med säng, skrivbord, kylskåp o badrum. Det duger nog om man inte stannar där allt för långa perioder. Själv skulle jag nog släpa med mig lite hemtrevliga inredningsdetaljer dit, o bunkra upp med bra böcker samt filmer till datorn.



Tisdag 090623 - Fortsätter söka jobb

Hittade ett jobb på http://seek.com.au som känns helt perfekt. Det är ett två månaders jobb som "Customer Service Officer/Administrator". Skickade in en ansökan igår och idag ringde jag o kollade läget.

De hade ännu inte kollat igenom ansökningarna, utan planerade att göra det tidigast imorgon. De hade fått många ansökningar redan, så det känns ju lite jobbigt. Dock frågade hon lite frågor i telefonen och skrev upp mitt namn, för att ha mig i åtanke när hon kollar på ansökningarna. Hoppas att jag lät normal o bra i telefonen.... grubblar lite över vissa ord som jag kunde ha kommit på lite snabbare under samtalet. Jobbigt att få engelska hjärnsläpp under så viktigt samtal... men förhoppningsvis gjorde det inte något.

Please please please... det här jobbet kan jag väl få. Här får man ju vanlig timlön o allt! Hehe :D

Lördag 090620 - Hemmakväll med god mat o nice musik

Idag flyttade Scott ut från hotellet, så alla fyra var hemma i lägenheten på kvällen. Sofie o Scott lagade en god middag till oss och sedan satt vi o lyssnade på våra favoritlåtar genom tiderna. Vi turades om att välja låtar från youtube och det blev en skön blandning av olika musiksmaker.



Fredag 090619 - Jag har slutat på jobbet, heh

Haha, det blev inte nåt långvarigt jobb för mig det där. Det visade sig att jag inte var så duktig på att kick some ass och sälja som fan trots allt. Eller rättare sagt var det inte värt ett långvarigt försök. Jag var ute efter ett dagtidsjobb och det passade inte riktigt in på det här jobbet... Under de timmarna jag provade att ringa kunder, så svarade endast 30st utav 150 samtal. Av dem som faktiskt var hemma så la 25 av dem på innan jag hade kommit förbi "Hello, this is Julia..." O de fem som återstog var inte intresserade. Det krävs helt enkelt många fler timmars kämpande - och framförallt kvällstimmar - för att man ska få ut en vettig lön (iom att man fick endast provision, inge grundlön).

Kanske lät jag också lite halvflummig o utlänsk... kunde knappt uttala orden "solar" och "rebate" utan att tungan vred sig fel, hahahaha.

Så nu har jag provat på att sluta ett jobb efter endast en dag oxå. Det är ju en erfarenhet det med. :D

Torsdag 090618 - Jag har fått jobb

Oh hjälp, vad har jag gett mig in på?

Sofie skjutsade mig till jobbintervjun kl11 och jag promenerade in i det fulaste kontoret jag sett i hela mitt liv. När jag väl kom in så vände sig ett antal nördiga killar om och bara stirrade på mig utan att säga något. Efter ett par sekunder, som kändes som en livstid, kom en chef fram till mig och hälsade och jag fick gå in i ett rum och börja intervjun. Där inne bablade jag på o det visade sig att jag fick jobbet och får börja redan imorgon.

Själva lönen är baserat på endast provision - dock hög - så jag får väl testa och se hur det går. Jag har bestämt mig för att kick some ass o sälja som fan, så det ska nog förhoppningsvis gå bra, men det känns otroligt närvöst just nu.

Det verkar iallafall vara en grupp på ca. 10 personer som jobbar där. Har ännu inte träffat alla. Flest killar, som antingen såg ut som som nördiga småkillar eller som män med stereotyp looken av utesäljare, med kostym o allt. I nästa rum såg jag åtminstonde några tjejer, så jag blir förhoppningsvis inte den enda kvinnliga varelsen de här grabbarna träffat i sina liv. Hahahah. Visst har jag enormt snälla första intryck av dem!?!

Jag är övertygad om att jag kommer att få ett bättre intryck av dem så fort jag fått in personligheter till ansikterna. Det brukar vara så med mig. Det slutar med att jag tycker om alla. Jag får väl hålla er uppdaterade om utvecklingen. Heh.

Onsdag 090617 - Rocky Road Café jobb?

Nu har jag till slut blivit tillräckligt sugen på att hitta ett Australiensikt jobb, så att jag faktiskt börjat söka jobb. Det var den rätta motivationen som fattades innan... Har nämligen kommit fram till att hur mysig den Australiensiska 20-gradiga vintern än är, så skulle det vara riktigt nice att komma iväg till Bali också. Så jag ska försöka klämma in 2 månaders jobb, för att få ihop lite extra pengar, o sen dra iväg under september. Då slipper man snåla när man väl är där.

Så okej, första steget är gjort... ansökan skickad till 6st Call Center jobb. Tyvärr utan att få napp. Nackdelen med mitt "Working Holiday Visa" verkar väga tyngre än 6års erfarenheten jag har. Har man ett "Working Holiday Visa" så vet de ju att man endast kan stanna i max 6 månader. Hmm hmm.

Nästa steg blev att börja söka café jobb. Tog fram alla cafér i närheten, via google maps, o så började jag slumpmässigt ringa dem. På tredje försöket fick jag tag på en chef på "Rocky Road Café" som sa att jag skulle komma in med min CV kl 11.

Så om 3 timmar ska jag iväg! Endast för att lämna min CV, men ändå. :)

Hoppas att de har något att erbjuda mig. O hoppas att jag isåfall får det! Gärna många arbetstimmar i veckan, o med normal lön... o trevliga arbetskamrater. Mer än så begär jag inte. :)



Ok, ny uppdatering av läget... Rocky Road Café sa "Jaha, Working Holiday Visa, då är vi inte intresserade" när jag kom dit för att lämna min CV. Så hmm, nehep.

Tog alltså bussen tillbaka hem, köpte tidingen på vägen, o satte mig för att ringa igenom ett tiotal jobbannonser från tidningen. Ett företag kallade mig faktiskt på intervju, trots att jag är på Working Holiday Visa. Så imorgon kl 11 är det dags igen. Ska till ett telemarketingföretag som säljer Solenergisystem. Och det måste ju vara helt perfekt att sälja i det här eviga solskenslandet. Hoppas hoppas!


Lördag 090613 - Rugbymatch o annat kul i Perth

Den här helgen är alla vi fyra för en gångs skull lediga samtidigt. Vi planerade därför in en helkväll i Perth, som började med en lunch i Subiaco.

 

Sedan tog vi taxi till Rugby arenan, för att se på Sydney mot Melbourne. West Australia har nämligen inget rugbylag i högsta serien, så istället får de titta på andra städer spela mot varandra. Intressant att det ändå blev så livat på arenan. Det finns visst många Sydney fans här i Perth, o ett antal Melbourne fans också.








Efter matchen promenerade vi till Scotts hotell.  Där bjöd Scott på ost o vin... o det var sååå gott! Riktigt mysigt hotellrum det här med. Numera bor han på Hilton istället för Sheraton. Vi har haft en riktig toppenkväll idag. Det här får vi göra om!


Onsdag 090610 - Jag o Johan på IKEA i Perth

Jag o Johan åkte till Ikea på eftermiddagen. Vi missade avfarten från motorvägen så vi fick irra runt i 30 minuter extra, innan vi faktiskt var framme. Där åt vi köttbullar till lunch (så klart) o shoppade en hel papperspåse full med Svenska matvaror hem.

Måndag 090608 - Motiverad till att börja träna

Nu är klockan 12.40 och Johan är väl hemma från jobbet om en timma. Så nu ska jag ut o promenera tills han kommer hem. Känner mig motiverad till att börja om med viktminskningen och träningen igen efter den långa förkylningsperioden. Kanske kanske ska jag t.o.m. jogga idag. Ska försöka att helt enkelt köra igång utan att gnälla. Vem vet, kanske kommer jag tycka att det är kul med träning en vacker dag. :D

Kram kram


Lördag 090606 - Pubrunda

Efter 4 timmars jobb för både mig o Johan på morgonen åkte vi upp på stan. Först en sväng på en loppmarknad där jag hittade ett par snygga örhängen för endast 2$. Sedan åt vi lunch på Madmonks uteservering, med den härligt värmande solen i ryggen. O mellan våra favoritpubar - "Sail & Anchor" och "Little Creatures" - hann vi även med att spela lite biljard också. På Little Creatures upptäckte vi att beroende på vilken av deras uteserveringar man sitter på så kostar deras sjukt goda Pommes Frites med Aioli antingen 7$ eller 4$. Man lär sig nya viktiga saker om Fremantle varje dag! :D



Fredag 090605 - Äntligen frisk luft

Vi har varit förkylda hela veckan, så jag har mest suttit inne och hostat i flera dagar nu. Men idag kände jag mig bättre, så jag passade på att åka upp på stan medans alla andra var på jobbet. Jag gick runt på Fremantles mysiga marknad och hittade säkert 20 saker jag skulle vilja köpa, men kände mig lite mer som spara än slösa, så jag köpte inget annat än Crepes till lunch.



Johan slutar redan kl 11 på fredagar, så jag satte mig med en godispåse i handen på en parkbänk i solen o väntade på att han skulle komma o möta upp mig. Efter en kebab till Johan blev det lite after work på Rosie O'Gradys för oss.

Torsdag 090604 - Inget klagande över maten iallafall

Johan har anpassat sig till den Australiensiska kosten helt och fullt. På jobbet äter han glatt Sausage rolls och Chicken/Cheese rolls som de köper ifrån närmaste Deli. O hans favorit är helt klart Mrs Mac's Beef Pie.



Dessutom har han handlat denna märkliga saft hem till oss, som verkligen ser farlig ut med sin gröna färg. Men jag får väl erkänna att den faktiskt är rätt god. Smakar typ citrondricka.

RSS 2.0