Fredag, Lördag, Söndag 090724 -> 090726 - Margaret River

Vi fick möjlighet att åka till Margaret River tillsammans med Steven (Clarke) och Ingrid (hans flickvän som just nu är här på besök från Norge). Deras grannar Rosco o Sarah var nämligen vänliga nog att bjuda med oss till deras lyxiga o nybyggda semesterhus. Vilket perfekt tillfälle att äntligen komma iväg till Margaret River. Där finns hundratals vingårdar och området är även populärt bland surfarna pga de stora vågorna.

Genast begav sig den modiga halvan av gänget ut och surfade i Indiska Oceanen. Vi Nordbor stannade kvar på stranden och tittade på istället. 

Under helgen hann vi även med besök på ett par vingårdar, lite slappande i det lyxiga semesterhuset och promenader vid kusten. Allt som allt har vi haft en helt underbar helg i det vackra sydvästra hörnet av Australien.
 




























Onsdag 090722 - Min födelsedag



Dagen började gott! Efter den goda frukosten somnade jag om en stund och blev väckt kl 10 av AllStar Recruitment som jag ringt o jagat de senaste två veckorna. De ville att jag skulle komma och göra en introduktion o skriva in mig i deras system. Det var ju en trevlig överraskning på födelsedagen. Scott skjutsade iväg mig till deras kontor, och sedan firade vi med en god lunch i Mount Lawley.

Nu när jag är inskriven så betyder det att jag kan börja jobba vilken dag som helst. :) De har ett jobb på gång till mig direkt, det enda som återstår är en telefonintervju med själva företaget, o om jag kan visa att jag faktiskt kan prata Engelska så får jag jobbet. (Haha, pinsamt om jag inte lyckas med det... men man vet ju aldrig, eftersom jag nu har fått det i skallen så kanske jag bara kommer att svamla istället.) Men hur som helst vare sig jag får just det här jobbet eller inte, så kommer de ju få in fler jobb där jag kommer kunna hoppa in. Så skönt! :)

På kvällen hade vi bokat bord på Outback Jacks, för jag var sugen på en stor steak med deras Creamy Garlic sås o goda sallad till. Själva vitlökssåsen var inte lika "Creamy" som jag mindes men allt som allt var det ändå gott. Vi lyxade t.o.m. till med en efterrätt... Sticky Date Pudding till Scott o Sofie, o Pavlova för mig o Johan.



En riktigt lyckad födelsedag måste jag säga! :D Kram till alla där hemma också. Tack för alla gratulationer! :)

Ps. Paketet har inte kommit fram ännu, så jag har fortfarande det att se framemot till. :)

Fredag 090717 - Johans tredje arbetsplats den här veckan



Integrity Staffing och Ready Workforce (sk. "Employment Recruiters") har ringt Johan stup i kvarten den här veckan ang. korta jobb som de behöver honom för. Som tur är har jobben precis avlöst varandra, så trots att de är korta i sig, så får han sammanlagt jobba t.o.m. mer än fulltid. Så idag är det dags för honom att få nya arbetsuppgifter och arbetskamrater för tredje gången den här veckan.

Måndag - Riviana Foods (via Ready Workforce)
Tisdag, Onsdag, Torsdag - Expro (via Ready Workforce)
Fredag, Lördag - Emco Construction (via Integrity Staffing)

På kvällen hälsade Younge (har ingen aning om hur hans namn stavas - men han som var i Sverige i somras) på hos oss, och vi tog ett par öl på Ed's Sportsbar.


Söndag 090712 - Triple J "Hottest 100 of all time"

Helgen fortsätter med solsken och glatt humör. Medans Sofie o Scott var ute o paddlade kanot åkte jag o Johan o åt en mättande Aussie frukost i East Fremantle.



Sedan åkte vi alla fyra till South beach med filtar, mat, dricka o radion på "Triple J"
Hela dagen gick åt att lyssna på "Hottest 100 of all time" listan från nr 50 ända till nr 1 som blev "Nirvana - Smells like teen spirit". Två av Sofie o Scotts kompisar joinade oss under kvällen också.






Lördag 090711 - Såå skönt väder

Idag har vi bara glidit runt på stranden o njutit av det underbara vädret.








Fredag 090710 - Nice med helg!

Johan jobbade sin sista dag på tegelfabriken idag. Vi hämtade upp Sofie från jobbet o åkte in till Freo. Åt kinamat på marknaden o tog några öl/cider till. Några timmar senare åkte vi hem o lyssnade lite på musik o diskuterade kusin/släkt/familj kontakter. De ni!

Dessutom fick Johan TVÅ telefonsamtal om jobb till på måndag. Wohoo. Det är bra att någon av oss är eftertraktad på arbetsmarknaden. (Vore ju såklart bra om jag oxå var det, men man kan ju inte få allt här i livet)



Söndag 090705 - En härlig sommardag mitt i vintern

Solen har skinit hela helgen och idag blev den varmaste dagen av dem alla. På stranden låg folk i bikini och solade och själv svettades jag i jeansen som jag hade på mig. Är detta verkligen vinter? Nej, vi avskaffar vinter-benämningen i Australien tycker jag.

Kollade läget på Coogee och sedan satt vi uppe på Monument Hill ett bra tag och njöt av havsutsikten och den stekande solen.




Ps. Grattis Carro o Nicklas. Längtar efter att få komma hem o träffa er och lilla Jonna! Kram


Lördag 090704 - Johan o jag ute o kör

Tog en biltur till Claremont för att gå lite i mysiga affärer o så. Stannade till på vägen för att se den fina havsutsikten och fartygen som väntar för att få komma in i hamnen. Alla andra båtar ser dock ut som miniatyrer i jämförelse med hangarfartyget i bild nedan.



Efter Claremont åkte vi till det finaste strandområdet av dem alla, nämligen Cottersloe. Där finns en pub med panoramautsikt över havet. Åt underbart god mat där och såg på solnedgången ihop. Såå mysigt!

 


Fredag 090703 - Little Creatures dags igen

Äntligen har det slutat regna. :) Jag och Johan passade på att beställa våra favorit Pommes till ett glas öl o cider på Little Creatures bryggeriet.


RSS 2.0