Fredag 090529 - Vacker dag i hamnen

Idag hade vi en underbar solig vinterdag, som kändes precis som en typisk Svensk sommardag. Solen värmde på huden så att man kände sig helt lycklig. Sen hade vi ju lite att fira också... att det där stora köpet vi gjort på distans blivit klart. :) Detta gjorde vi genom en mysig lunch i hamnen.


Söndag 090524 - Scotts födelsedag

Sofie, Johan o jag åkte till Scotts hotell i Perth på morgonen, och väckte Scott med ett högljutt "Jag må han leva...". Efter födelsedagspresenterna åkte vi o tog en rejäl Australiensisk ägg/bacon/korv/tomat/svamp/toast frukost ihop. Som ni ser hade vi även beställt solsken till Scotts födelsedag och det visade sig bli en underbar dag.



Sedan rullade vi vidare till Mount Lawley området i östra Perth. Det var ett väldigt mysigt kvarter, med flera härliga affärer och pubar. Hit måste vi åka igen!



Klockan tre började Scott jobba, så sen fick han fortsätta födelsedagen på egen hand, men några timmar hann vi ändå spendera med honom.


Fredag 090522 - Regn, regn och regn

Nu är beachvädret helt klart slut. Nu har vi haft en riktig storm i flera dagar. Periodvis låter det som att det regnar stenar mot taket o det blåser så mycket att man nästan oroar sig för att bilen ska flyga iväg. Just nu blåser det "bara" 40km/h hos oss, medans det hade blåst uppåt 100km/h igår på Rottnest Island här utanför Fremantles kust. Burr. 

Så jag hoppas att vi har mat så det räcker under hela helgen, för jag har minsann ingen lust att gå ut en sekund ens. Johan däremot var tvungen att springa ut till bilen, för han hade visst glömt lyset på. heh.

Så hoppas ni får en trevlig helg, med bättre väder än vad vi har. Kraaaam på er!

 


Söndag 090517 - Biltur

Sofie ordnade en riktig lyxfrukost till oss, med grillad korv, bacon, ägg, toast, svamp o tomat. :) Såå gott!

Åkte sedan på en biltur till Armadale, där vi bla kollade in en av de stora dammarna där.


Som ni ser tappar några få träd sina blad även här nere i solskenslandet. Mysigt att se lite höstfärger så här strax innan "vintern".



Godaste fikat på mysigaste cafét någonsin. Vi satt på en terass mitt i den lummiga trädgården o drack te. O så äppelpaj till killarna o scones till oss.



På kvällen blev vi ännu mer bortskämda... Sofie lagade till en god pastarätt till oss alla. :)

Senare åt vi lite ost o kex och kollade på Melodifestival eftersändningen. Lite roligt att den sänds här med. Dock var det endast jag som orkade se hela programmet från början till slut.

Jag utgår ifrån att ni inte bryr er så mycket om Melodifestivalen, men jag vill ändå säga följande: Norges vinnarlåt var en helt mysig sång och det var kul att de vann, men jag måste bara påpeka... NEJ han är INTE snygg, och jag förstår inte varför "alla" tycker det. T.o.m de Australiensiska kommentatorerna sa till varandra: "Do you think he would have won, if he had not been so handsome?" Hmmmz?????

De Australiensiska kommentatorerna påpekade även att det var märkligt att Sverige fick så lite poäng. Sverige är ju väldigt omtyckt i det här landet, så det kändes som att de hejade lite på oss. För all del, de hejade även på UK, Tyskland och... Grekland, vilket jag tycker är sjukt roligt... kolla in Greklands bidrag om ni inte sett den än: http://www.youtube.com/watch?v=kelWnqsbPIw

Personligen tycker jag smått att Sverige förtjänade sin placering. Själva uppträdandet och låten var intetsägande och kändes väldigt skum och stel. Kanske är radioversionen av låten bättre än liveversionen?

Jag hejade hur som helst på Estland. En helt underbar låt på Estniska http://www.youtube.com/watch?v=rE0iZpAmyFw

O slutligen, Finland förtjänade verkligen inte att komma sist!!!! De var helt klart bättre än både Sverige o Danmark. Men det var ju intressant att de lyckades att klä sig t.o.m fulare än Sverige.

Så skönt att vara rakt igenom negativ ibland. :)

Lördag 090516 - South Beach

Först satt vi en stund i eftermiddagssolen på South Beach parken. Senare på kvällen åt vi på en Italiensk restaurang i Freo där Sofie jobbat en gång i tiden. Efteråt tog vi några drinkar på puben och avslutade kvällen med biljard. O trots att biljard är riktigt kul, så är jag tyvärr världsämst på det. Men jag får väl vara glad för att jag fick i ett par bollar iallafall. :)



Onsdag 090506 - Johans lediga dag

Johan är ledig på onsdagar (istället för lördagar) numera. Så vi har enbart slöat hela dagen idag. Vi la oss på stranden o sov ett par timmar på eftermiddagen, och sedan åkte vi hem o kollade på film. Vi såg på "The day that earth stood still" (Betyg: sådär) och "Twilight" (Betyg: bra, sevärd, fastnar i tankarna pga själva karaktärerna).


Tisdag 090505 - Matte o Honk reser hem

Jag och Scott skjutsade Matte och Honk till flygplatsen. På vägen åkte vi förbi Champion Lakes, för att de skulle få med sig ett sista fint minne med hem - det är nämligen där de hade det absolut värsta jobbet med att gå runt o spruta gift hela dagarna. Haha. Så, nu när de fått se det en sista gång var de redo för att åka hem.



Vi saknar dem redan!
Men vi överlever nog... får helt enkelt trösta oss med att vi fortfarande kan göra det här om dagarna:


090504 - Sista kvällen med grabbarna

Idag badade vi för sista gången på Coogee med Matte o Honk. Vädret var fint som vanligt, och jag badade o solade medans grabbarna spelade fotboll på bryggan. Deras regler är att varje gång fotbollen åker ner i vattnet måste den personen hoppa i och hämta den. Precis när Johan skulle hoppa i stötte han dock på lite förhinder. I vattnet simmade en jätte stor säl fram och han simmade rakt emot bryggan. Så bollen fick helt enkelt klara sig själv i vattnet. Hehe. Sälen hoppade t.o.m. upp ur vattnet några gånger. Såg nästan ut som att han försökte nosa lite på dem. Kanske ville han helt enkelt komma o säga hejdå till Matte o Honk?
Hur som helst blev killarna kvar ett bra tag på bryggan innan någon vågade simma ut och hämta tillbaka bollen. Det är ju rätt läskigt att veta att en 3 meter stor varelse simmar nånstans i närheten, även fast det bara är en säl.

På kvällen tog vi det lugnt bara. De packade klart, o allt kändes lite sorgligt. Det kommer att bli tomt i WA utan dem.


Söndag 090503 - Seaview table

Scotts lediga dag idag. Vi åkte in till Freo och åt lunch i hamnen. Perfekt ställe med undebar havsutsikt. Fick besök av två delfiner som kom för att leka lite vid stranden. På kvällen stannade vi hemma och spelade lite Buzz o Poker.





Lördag 090502 - Grillat på bakgården

Jag och Sofie åkte till Kings park på förmiddagen och träffade Scott en stund. Sedan åkte vi runt o tittade lite. Stannade till vid Hollänska väderkvärnen och fikade. Mysigt ställe med en liten blomaffär och cafeteria.


På kvällen lagade Sofie mat till hela bunten. Väldigt goda köttfärsbiffar på grillen, med hemlagad potatissallad och tzatziki.


Tisdag 090428 - Fortfarande bra badväder

Matte o Honk har tur med vädret under deras sista vecka i Australien. Vi badade o solade på Coogee.


RSS 2.0