Torsdag 090226 - Köpte en bil

Så nu är Matte o Honk på väg med sin lilla bil. Hoppas de får bra på sin lååånga bilresa. :)



Några timmar senare fick Johan veta att han får börja jobba imorgon. Det är endast en veckas jobb till att börja med. "Landscaping on new housing development" hette det, och det är nå slags byggnadsplats, där de håller på o drar slangar, sprinklers, röjer sten, o planterar växter m.m.
För att kunna ta sig till jobbet behövde vi fixa en bil, så vi gick helt enkelt ner till bilaffären och provkörde deras billigaste begagnade bilar, och en timma senare åkte vi hem i våran egna Aussie bil. :) Det blev en "1995 MITSUBISHI MAGNA EXECUTIVE" för $1,990 (ca. 11000kr). Än så länge är vi jätte nöjda. Hoppas att den fortsätter fungera bra resten av året.


Onsdag 090225 - Tacokväll

Sista kvällen med grabbarna idag, imorgon åker de iväg på sin roadtrip till östkusten. Vi ordnade en tacokväll. Lika bra att de får i sig lite grönsaker innan resan... deras kost består endast av pasta o tonfisk annars. Hehe.


Söndag 090222 - "Jakten på den försvunna kärleken"

Om ni är nyfikna på att se vad vi har för väder här på hösten (som snart börjar) så har jag lagt upp en väderfunktion på den här sidan, så att ni kan följa vår årstidsväxling. Den uppdaterar vädret varannan timma för södra Fremantle, där vi bor. Anledningen till att det står "Jandakot" är för att den närmsta väderstationen ligger i det området.

Vi fortsätter att ha tid över för pyssel. Nu har vi tillverkat ett eget "Jakten på den försvunna diamanten" spel, fast med lite ändringar. Australien istället för Afrika, hjärta istället för diamant och fulla Australienare istället för pirater :)


Onsdag 090218 - Utomhusbio

Jag, Johan o Sofie åkte till Kings park (i Perth) med två av Sofies kompisar. I parken har de en jätte mysig utomhusbio. Vi tog med oss filtarna och låg där i gräset o myste medans vi såg Max Payne på stora duken. Filmen var sådär, men kvällen väldigt mysig ändå.

Det här ska vi börja göra oftare... men nästa gång ska vi även ha med oss ett täcke att ha på oss. Det blir faktiskt lite kyligt efter att solen gått ner numera. Jag antar att hösten börjar närma sig. Fast det är ju inte kallare än en svensk sommarnatt än.


Måndag 090216 - Slöare än slöast

Idag har vi gjort absolut INGENTING. Jag har bara legat o läst medans killarna spelade fifa hela dagen.
Vi försökte rycka upp oss lite ett tag... Vi tog på oss badkläder o började vandra mot stranden. Men efter några meter ångrade vi oss, o så gick vi tillbaka in igen. Hahaha.


Söndag 090215 - Gäsp zzZ

Inga ansträngande utflykter idag inte, trötta gänget som vi är. Vi åkte en stund till stranden o träffade Sofies kompisar på dagen. Sen låg vi inne i huset resten av dagen o kollade på film, åt massa fet mat o slappade.


Lördag 090214 - "Det är som snabeln runt a't"

Förfestar hemma lite innan vi tar bussen in till Fremantle centrum och tar en pub-runda. Alla på riktigt roligt humör måste jag säga. Blev en rätt galen kväll det här, inget vi kommer glömma bort i första taget.


Fredag 090213 - Ingen otursdag idag va?

Har fått tillbaka mitt gamla kvällsjobb igen. Fast här blir det ju ett morgonjobb... jobbar 05.00 - 09.00. Vilket blir precis mitt i natten, med tanke på hur jag lyckats vända dygnet under ledigheten. Får försöka vända tillbaka dygnet igen... Men annars trivs jag rätt bra med att jobba så tidigt. Då har man ju det överstökat fort, o resten av dagen kan man ta det lugnt.

Jag o Sofie är inne på våran tredje pysselgren... om man kan kalla stickning för pyssel. Men jag är iallafall igång med att sticka en randig halsduk. Får väl se om man kommer att få nån användning för det under Aussie vintern framöver.



Fredag idag... undrar vad man ska göra idag då? :)

Kan ju starta med att sjunga "Thank goood its friiiidayyy!!!!" för jobbarkompisarna där hemma :)

Onsdag 090211 - 40 grader ute

Idag är det så varmt så varmt. Åkte till stranden för att bosätta oss i vattnet. Puhh :)
Men jag klagar inte... bara man kan bada så är det ju hur skönt som helst.



Tisdag 090210 - Gick på stan i Perth

Tog tåget in till Perth med Sofie. Gick runt o kollade lite i affärerna, tog en lunch i hamnen. Väldigt mysigt men till slut gjorde värmen oss helt matta, så att man trodde att man aldrig skulle kunna orka ta ett enda steg till i solen. Satte oss på puben, o jag satt o surplade i mig två-tre stora glas med isvatten.



Måndag 090209 - Bilnycklarna borta

Den här dagen blev ju inte riktigt som planerat... Matte o Honk ringde från stranden o sa att någon snott deras bilnycklar medans de badade. Så vi åkte runt o letade efter låssmed o bärgare, för att kunna få bort bilen innan den blir ensam kvar på parkeringen. Bärgaren tog ett bra tag på sig innan den dök upp, så idag har vi mest suttit på gräsmattan brevid parkeringen o vaktat bilen. Till slut fick vi upp dörren, men det hjälpte inte oss så mycket pga rattlåset.

Efter alldedes för många timmar utan mat åkte jag o Sofie hem o lagade till en riktig Tapas måltid på det vi hade hemma... hemmagjord potatissallad, oliver, köttbullar, halloumi-ost, korv, majskolvar, sallad, skinka, vitlöksbröd m.m. Så det blev en riktig mysig middag av det hela.



Lördag 090107 - Krogen i Perth

Idag hade vi strömavbrott i ganska många timmar. Upptäckte då att det stog massa brandbilar utanför vårat hus, o att ängen brevid oss brann. Men det kändes rätt lugnt, för det var inga stora lågor o brandmännen övervakade elden hela tiden. Det såg ut som att de lät de torraste buskarna brinna ner med avsikt, innan de släckte elden, så att det inte ska börja brinna igen. Så det var inget jämfört med de stora, hemska bränderna i Södra Australien som vi fick höra om sen. Men men, vi är iallafall inte i närheten av bushfire-området. Det är lika långt avstånd dit som det är mellan Sverige o Italien (minst).

På kvällen följde Jag o Johan med Matte o Honk tog hem till deras jobbarkompisar i Perth. Där satt vi på deras uteplats o snackade Hjalmar, Stockholmare och KFC öppning i Leksand och andra skumma samtalsämnen i ett par timmar. Efter midnatt drog vi ut på krogen som stänger kl 05.00.

Vilken tur att vi arbetslösa människor redan vänt på dygnet, så att vi orkade vara uppe så sent. Efter krogen tog vi en kebab, o väntade på morgontåget till Fremantle som gick kl 07.00.




Torsdag 090205 - Cogee beach

Ännu en sån där hemsk dag på stranden ;)










Onsdag 090204 - Spelkväll

Idag åkte Scott iväg på sitt 4 veckors jobb i gruvan, så nu får vi klara oss utan honom ett tag.
En vanlig dag i solen idag, förutom att det blåste väldigt mycket. Stannade inte så länge på stranden utan åkte hem o beställde pizza o spelade kort med grabbarna istället. Rätt skönt det här livet faktiskt. :)


Måndag 090202 - 39 grader varmt

Riktigt varmt idag. Åkte o badade. Först vid klipporna, där killarna hoppade i ett par gånger (jag är lite för feg för att hoppa)... ända tills det dök upp massa maneter som vi inte har nån aning om ifall de är farliga eller inte. Så vi åkte till stranden istället, och det passade mig alldedes utmärkt. Hemma tog vi det lugnt, grillade lite o glodde på film.






Söndag 090201 - Softish

Åt frukost på stan med Sofie o Scott. Gick på marknaden, o sen såg vi "Wrestler" på bio. Inget annat än en lugn och skön dag alltså.

Förevigade också Sofie med sin nya skinnväska, som hon är så glad för :)


Lördag 090131 - Vi är helt normala ;)

Idag var vi på stranden hela dagen, och satte oss på kvarterskrogen på vägen hem. Där trivdes vi visst riktigt bra. Vad vi sysslar med ska jag inte kommentera så mycket. Men kanske kan dessa exempel ge en liten hint:
"Supermodels, Billion dollar question, Earth is gonna fall apart, Arsenal wins for the 50'st time in a row, Ghost, Three boobs, Metallica next door, Everyone has a secret, Last beer, Manchester United wins for the 50'st time in a row, Scott is a serial killer, etc etc"

















Fredag 090130 - Blev bjudna på middag

Matte skjutsade mig o Johan till Fremantle centrum, när han var på väg till jobbet. Vi åt vår favoritfrukost på McDonald's... nämligen Double Cheesburger, hehe. O utsikten kan vi inte klaga på... Sen gick vi runt lite i mysiga Fremantle, o gick en 40 minuters promenad hem. Inga andra var hemma när vi kom hem, o vi hade inga nycklar... så Johan fick klättra över och gå in bakvägen.




Fick en present hemifån Sverige, restaurangbesök till hela gänget. Tack så jätte mycket!!! :)







Torsdag 090129 - Arsenal

Vi gick upp kl 05.00 för att kolla på fotboll. Mörkt ute fortfarande, bara tv'n som lyser upp i mörkret.
Senare på dagen åkte vi till ett stort Outlet köpcentrum, där vi shoppade joggingskor, lite kläder, akrylfärger, ritblock o lite annat. Kul ställe med alla billiga affärer samlade i samma köpcentrum.




Tog lite bilder på radhuset o trädgården oxå, så ni får se hur vi bor.
Så härligt med tomater, paprikor, meloner m.m.



Onsdag 090128 - Kängurustek

Sofie köpte pärlplattor på IKEA, som vi blivit helt förälskade i. Pyssel är helt klart ett underskattat nöje :)
Så nu har vi en hel bunt egendesignade glasunderlägg. Sofie har t.o.m. gjort ett fia-med-knuff spel.



På kvällen spelade vi lite poker, men innan dess lagade Sofie o Scott en underbart god middag till oss... nämligen Kängurustek. Det är riktigt gott och är nyttigare än nötkött, dessutom väldigt billigt.



Tisdag 090127 - Kings park o IKEA

Åkte in till Perth o promenerade i vackra Kings Park en stund. Sedan åkte vi till IKEA för att äta svensk mat, o kolla på svenska saker o köpa svenska matvaror med hem (köttbullar, snören-godis, nyponsoppa, leksands knäckebröd, fläderblomssaft). Passade på nu när vi ändå hade åtkomst till det :)
Sedan stannade vi till lite i Fremantle också innan vi åkte hemmåt.













Måndag 090126 - Australia day

Vi åkte till Scotts kompis Timmy för att fira Australia Day. De hade riktigt fint hus med stor trädgård med plats för en hel del folk. Riktigt trevlig dag med god Australiensisk barbecue :)








Söndag 090125 - Lugn dag

Idag hände det inte så mycket.
Badade en snabbis på dagen... o på kvällen fortsatte vi glo på hyrfilmerna vi har liggades hemma.



Lördag 090124 - Heldag på stranden o i parken

Ausralienarna brukar allihopa sätta sig i parken på helgerna med hela familjen, o där sitter de o grillar o umgås. Vi gjorde exakt det samma idag. Parken ligger precis vid stranden, så vi tog med oss stora frysboxen, filtarna o badkläderna.
Scott grillade korv åt oss i en av parkens gasolgrillar (grillar finns tillgängliga i varenda park). Det smakade underbart, och hela dagen var väldigt mysig. Killarna spelade lite fotboll, jag läste i min bok, o löste lite korsord, o så badade man lite då o då.
Dessutom fick vi syn på en stooor säl i vattnet. Den var säkert 3 meter, och den simmade precis vid Johan o Scott när de var i vattnet. Tyvärr - återigen - hade vi såklart inte kameran med på stranden just vid det här ögonblicket.
men resten av dagen är väldokumenterad :)







Fredag 090123 - Kajakpaddling o Indisk Buffé

Idag åkte vi till stranden med Sofie o Scott. Jag och Sofie paddlade varsin kajak till Pinguin Island, medans Scott o Johan fick vada över. Så vackert, och underbart ljummet vatten.
På ön fick vi faktiskt syn på en del små pingviner. :) Tyvärr hade vi inte med kameran ut dit eftersom det skulle varit svårt att hålla den torr, men kanske får jag nån annan gång möjlighet att fota pingvinerna oxå.

Efter en hel dag ute på vattnet var vi vrålhungriga, så vi åkte till en restaurang med Indisk Buffé, och det smakade underbart gott. På kvällen hyrde vi 10 filmer för typ 100 spänn (billigt). Lugn o mysig kväll alltså. :)


Torsdag 090122 - Åkte runt lite i Fremantle

Idag slappade vi mest. Grillade lite korv på bakgården (lyx med en egen bakgård, och grill).
På kvällen åkte vi runt lite i bilen och satte oss ute på en höjd för att invänta solnedgången. Dock var det för många timmar kvar till själva solnedgången, så vi orkade inte vänta o åkte hem istället. Men fint ställe var det. :)




Onsdag 090121 - Västkusten

Flög från Sydney kl 06.10 till Perth. Sofie hämtade oss från flygplatsen o tog oss på en sightseeing runt Fremantle.
Åt pizza på puben o sen hämtade vi Scott från jobbet. Väl hemma i radhuset var alla på plats, inkl Matte o Honk.
Kvällens återförening firade vi med ett par glas vin o öl. :)







Tisdag 090120 - Lugn sista dag i Sydney

Tog en lugn dag, satt i Hyde Park o läste i ett par timmar. På kvällen packade vi bara iordning våra väskor, o resten av natten satt vi uppe o kollade på Heroes. Vi kände nämligen inte att det var någon idé att gå o lägga sig, när vi ändå skulle upp redan vid kl 03.00.

Imorgon 06.10 går nämligen flyget från Sydney till Perth.

Måndag 090119 - Tillbaka på Bondi Beach

Tog bussen till Bondi Beach där vi åt kebab till frukost. Kebaben här i Australen är annorlunda än hemma. Den görs i vanligt platt pitabröd, och grillas efteråt till ett platt paket. Man kan välja till ost, och såserna är vanliga "köpsåser" såsom barbeque, sweet chili, garlic m.m. Men rätt gott är det! :)

Efter badandet gick vi igenom fler gratisdrinkställen, och sen tog vi bussen tillbaka till stan, där vi satt på Scruffy Murphys (i badkläder fortfarande) till midnatt. Hehe.


Söndag 090118 - Långpromenad i Sydney

Vi åt frukost på ett italienskt café o sedan tog vi monorailen (tågbana som går uppe i luften) till hamnen. Därifrån gick vi hela vägen till Operahuset. Där fanns en mysig marknad och i hörnet hittade vi nästa gratisdrinks-pub. Precis när vi kom dit började Arsenal reprisen på tv, så vi stannade där för att se på matchen.

När vi väl gått hela den långa vägen tillbaka till vandrarhemmet så var vi helt slut och båda slocknade i sängen. Sov några timmar o sedan satt vi på kvällen o kollade på några Heroes avsnitt till på datorn. En lugn o skön dag helt enkelt.



Lördag 090117 - Checkar in på Nomads Maze vandrarhemmet

Efter att vi lämnat tillbaka hyrbilen, tog vi en taxi till stan, lämnade väskorna på vandrarhemmet och gick runt på stan o kollade in en marknad o annat mysigt. Kl 14.00 checkade vi in på vandrarhemmet och äntligen fick vi ta den efterlängtade duschen :)

Passade även på att tvätta kläder o kolla in vandrarhemmet. Det var ett riktigt myhsigt ställe, med trevlig personal och många backpackers. Vi fick ett häfte med 15st gratisdrinkar och en karta som märkte ut pubarna. Så vi tog kartan och letade upp första gratisdrinkstället :) Sydney vistelsen börjar bra :)

Fredag 090116 - Ny skruttbil

På morgonen bytte vi ut bilen till en annan skrutt. Den här var utan servostyrning och centrallås (men åtminstonde med en fungerande motor). Men ändå jobbig att köra... så trots att den här bilen hette "Speed racer" bestämde vi oss för att inte köra så långt, utan vi åkte helt enkelt till Bondi Beach, där vi spenderade hela dagen. Badade i de sjukt stora vågorna, åt middag, satt lite på ett internetcafé o på kvällen åkte vi tillbaka till Waterloo området i Sydnet, där Wicked Camper har sitt kontor. Imorgon är det ju dags för oss att lämna in bilen och avsluta våran lilla road trip.

Så återigen fick McDonald's bli våran personliga toalett och vägkanten vårat hem för natten. Man var ju något ofräsh nu med tanke på att vi inte hittat någon gratisdusch här i storstaden. Nu längtar vi verkligen till att få komma till vandrarhemmet.


Torsdag 090115 - Motorproblem

Dagen började ju så bra... :)
Vi upptäckte att det fanns en öppen cafeteria precis på stranden där vi bodde inatt, så frukosten var serverad när vi vaknade. :) Badade i vågorna på förmiddagen, och sedan satte vi oss i bilen för att åka vidare. Och det var då problemen började.


Egentligen skulle vi inte åka in till Sydney förräns på lördag, men vi hann bara åka ca. 10 minuter efter tankningen, dagliga vattenpåfyllningen och oljekollet innan vi kom fram till en extremt lång och snirklig stigning uppåt. Utomhustemperaturen var uppåt 40 grader och luften kändes tung och klibbig, precis som före ett åskväder. Då började bilen protestera... värmen och den branta stigningen blev för mycket. Temperaturmätaren för motorn steg snabbt till 100 grader, och där var vi mitt i backen, utan några väggrenar att tala om. Vi klarade oss precis fram till en busshållplats, då bilen la av och motorn började koka.

Vi klev snabbt ut ur bilen, o där stog vi, mitt på heta dagen, utan en fungerande bil. Trots att vi trodde att vi hade gott om vatten med oss, så slukade motorn över 6 liter vatten. Vi fick helt enkelt promenera till närmaste bensinstation för att köpa mer vatten för våra sista kontanter. Efter en stund startade bilen igen, men vi kom inte så långt innan mätaren började närma sig 100grader igen. Vi tog av vid nästa avfart, där vi stannade under ett träd och lagade lunch medans vi försökte komma på någon bra lösning.

Det var inte endast kontanter vi hade ont om. Vid det här laget hade vi inte haft tillgång till el på flera dagar, och mina mobilbatterier var helt döda. Johans mobil hade endast 18% kvar, så vi kunde inte slösa på telefonsamtalen exakt. Vi ringde helt enkelt upp Sofie o Scott som fick ordna upp situationen åt oss. De ordnade så att "Roadside assistance" som ingick i vårat hyrbilsavtal kom ut för att titta på bilen. De skickade ut en mekaniker som kunde konstatera att motorn inte läckte, men att det var nåt fel på kylaren. Vi fick rådet att ta oss till Sydney för att byta ut bilen. Vi fick dock endast köra i 60km/h, så resten av dagen gick åt för att sakta men säkert ta oss ända fram till Sydney.

Som tur är bröt åskvädret och ösregnet äntligen ut, så att utomhustemperaturen sänktes kraftigt till ca 23 grader. Detta var räddningen för oss, för nu kunde motorn klara av den sista biten utan att bli överhettad. Men resten av dagen gick åt till att sakta åka på småvägar till Sydney, och till slut var vi framme! :)


Dock kom vi något försent fram, eftersom Wicked Camper inlämningsstället redan hade hunnit stänga för dagen. Vi parkerade helt enkelt utanför och övernattade där. Sydney var nämligen inte något lätt ställe att köra bil i. McDonald's fick bli våran personliga gratis-toalett o puben våran underhållning. :)
Resten av kvällen satt vi på puben och drack öl o smirnoff ice, medans vi äntligen fick ladda upp min mobil.

Onsdag 090114 - Sista natten ute på vägarna blev i "Entreance"

Åkte från Fingal Bay efter morgonbad och frukost vid bilen. Körde till Newcastle där vi åt lunch och handlade lite matförråd. Körde till en fin strand i Entreance, där vi spelade kort, drack lite vin och läste lite på stranden. Riktigt mysigt ställe. Än var vi lyckligt omedvetna om att det här skulle bli sista natten ute på vägarna...

 


Tisdag 090113 - Vilse i ödemarken


På tisdagen åkte vi från fina strandstället efter frukost. Vi började leta efter ett 200meters vattenfall inåt landet, men gav upp när vägarna blev smågrusvägar utan vägskyltar. 8 timmar senare uppenbarade sig en härlig syn framför oss, nämligen en "Subway" restaurang. Vi åt en efterlängtad (mycket försenad) lunch, och bestämde oss för att leta efter lämpligt övernattningsställe i Port Stephens området.

Vi hittade en mysig och lugn parkering, med duschar o toaletter. Där lagade vi makaroner o nå slags tomatsås i vårat lilla campingkök.

Måndag 090112 - Vidare till Port Macquire

Åkte vidare från Coffs Harbour. Kollade till Bellingen en snabbis, där det fanns en riktigt najs flod med skönt vatten. Stannade inte kvar för att simma, eftersom vi visste att vi hade fina blåa vattnet i Nambucca Heads att se framemot.
Där tog vi en badpaus, och super god lunch på vääärldens mest underbara café. :)

Efter slappandet åkte vi vidare till Port Macquire, där vi efter en rundtur stannade till vid ett internetcafé o sen vidare till stranden, där vi spenderade en natt.
 








RSS 2.0